⌂ Home
Tillbaka
Sök:

Linsgryta

(4 port)

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
1 tsk sambal oelek
1 msk curry
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2,5 dl lätt crème fraiche
2 dl linser, sköljda
salt
peppar
olivolja
färsk koriander
surdegsbröd

Fräs hackad lök, finhackad vitlök och tärnad morot i olivolja i en gryta. Tillsätt sambal, tomatpuré och curry - och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt tomater, vatten, smulad buljong och crème fraiche och låt koka ihop ett par minuter. Skölj av och tillsätt sedan linserna och låt koka i ca 15 minuter, eller tills de är färdigkokta. Smaka av med salt och peppar.
Toppa grytan med lite extra crème fraiche och färsk koriander. Servera med (smörstekt) bröd.